Dronbits sisäloishäätö koirille

Dronbits häätää koiran sisäloiset tehokkaasti, helposti ja nopeasti. Kerta-annoksena otettavat tabletit tehoavat Suomessa esiintyviin suolistomatoihin, myös ekinokokkiin.

Koiran elintavat määrittävät, kuinka usein matolääke annetaan. Yleisohjeena matolääke annetaan kaksi kertaa vuodessa ja aina, kun loisia on havaittu. Metsästyskoirille matolääke annetaan vähintään metsästyskauden alussa ja sen loputtua. Hirviekinokokkialueilla metsästyskoirille suositellaan pratsikvanteelilääkitystä kuukauden välein.
 
Matolääkkeet tehoavat pääsääntöisesti vain suolistossa sillä hetkellä oleviin loisiin. Koira voi saada uuden loistartunnan lääkityksen jälkeen, joten loishäädön tarve on säännöllinen. Ulkona vapaana liikkuvat, näyttelyissä ja kokeissa käyvät koirat, nuoret eläimet ja kypsentämätöntä raakaruokaa syövät lemmikit ovat alttiimpia loistartunnoille kuin remmissä ulkoileva, kypsennettyä ruokaa syövä kotikoira.
 
Tarvittaessa eläinlääkäri voi varmistaa sisäloistartunnan esimerkiksi ulostenäytteen avulla. Neuvoja ulostenäytteen ottamisesta voi kysyä eläinlääkäriltä. Sisäloiset saattavat heikentää rokotteen tehoa, joten on suositeltavaa antaa matolääke noin kaksi viikkoa ennen rokotuksia. Dronbitsin vaikuttavat aineet ovat febanteeli, pyranteeli ja pratsikvanteeli. 
 

Dronbits tabletit

Tabletit annetaan suoraan suuhun tai pienen ruokamäärän seassa. Tabletit voi myös päällystää esimerkiksi maksamakkaralla tai muulla lemmikille maistuvalla, tahnamaisella ruualla. Lihanmakuiset tabletit voivat vastata makupaloja, Dronbits tabletin suurin osa koirista ottaa vapaaehtoisesti, joten se on helppo tapa madottaa koira. Dronbits 150 mg/144 mg/50 mg pienille koirille ja Dronbits 525 mg/504 mg/175 mg suurille koirille.

 

Dronbits tabl.  150 mg/144 mg/50 mg

Koirien pyörö- ja heisimatojen häätöön kerta-annoksena.

Pakkaus: 2 tablettia

Annostus:

1 lihanmakuinen tabletti/10 kg. Ei saa käyttää tiineyden kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Tuotetiedot: katso pakkausseloste

 

Dronbits matolääke koiralle

 

Dronbits tabl. 525 mg/504 mg/175 mg

Koirien pyörö- ja heisimatojen häätöön kerta-annoksena.

Pakkaukset: 2 ja 8 tablettia.

Annostus:

1 lihanmakuinen tabletti/35 kg. Ei saa käyttää tiineyden kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Tuotetiedot: katso pakkausseloste

Dronbits matolääke isolle koiralle

 

 

Antotapa ja hoidon kesto

Tabletit ovat maustettuja. Tutkimukset osoittivat, että tabletit ovat maittavia ja että suurin osa tutkituista koirista (noin 9 koiraa 10:stä) otti tabletit vapaaehtoisesti.

Tabletit tulee antaa kerta-annoksena.

Dronspot kissalle

Dronspot paikallisvaleluliuos on kissan matolääke, ilman taistelua tableteista. Apteekista ilman reseptiä.

Lue lisää

Dronbits koiralle

Dronbits lihanmakuiset tabletit tehoavat kerta-annoksena koiran pyörö- ja heisimatoihin.

Lue lisää

Tuotteet

Drontal-tuotteet kissojen ja koirien madotukseen. Apteekeista ilman reseptiä.

Lue lisää